Familieproblemen

Hebt u familie waar u op terug kunt vallen en die u steunen of raakt u wel eens met hen in een conflict dat moeilijk uitgepraat kan worden? Het is fijn als we op een goede manier met elkaar kunnen omgaan, dat we elkaar kunnen steunen waar het nodig is en als we elkaar vrij kunnen laten in onze eigen keuzes. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend en hierdoor kunnen ongewild familieproblemen ontstaan die grote gevolgen kunnen hebben wanneer deze familieproblemen blijven bestaan.

Familieproblemen beginnen vaak met kleine irritaties, maar hoe langer dit wordt weggestopt hoe verder de familieproblemen zich kunnen ontplooien. Als u hiermee te maken hebt, kan het soms moeilijk zijn om te begrijpen hoe de familieproblemen zijn ontstaan. Wat eerder geen probleem was in de omgang met elkaar kan nu uitgelopen zijn op een conflict wat een nare, pijnlijke en onbegrijpelijke situatie teweegbrengt. Misschien is het moeilijk om hier samen uit te komen en dan kan het helpen zijn als er iemand met u kan meekijken en u kan ondersteunen in uw zoektocht naar

“Hoe om te gaan met de problemen die zijn ontstaan binnen mijn familie?”

 

Familieproblemen kunnen zich op verschillende manieren binnen de familie uiten. In het contact tussen (groot)ouders en (klein)kinderen, in het contact tussen broers en/of zussen, in het contact tussen ooms/tantes en neefjes/nichtjes. Familie heb je ontvangen en het is fijn als je op een prettige manier met elkaar om kunt gaan. Het is altijd mogelijk om uw zorgen/vragen te bespreken met iemand die van buitenaf met u mee kan denken over de familieproblemen die zijn ontstaan.

Zoekt u hulp en/of ondersteuning bij de familieproblemen waar u of iemand uit u omgeving mee te maken heeft?