Hulp bij rouwverwerking

Hulp bij rouwverwerking

Rouwverwerking, we horen er misschien vaak over maar als u er zelf mee te maken krijgt betekent dit dat u een ingrijpende situatie heeft meegemaakt. Een situatie die de grond onder uw voeten heeft weggeslagen. U denkt aan hulp bij rouwverwerking misschien al snel aan een overlijden, maar ook bij andere ingrijpende verlies ervaringen krijgt u te maken met rouwverwerking en is het mogelijk om hierbij hulp te ontvangen.

Heftige en pijnlijke situaties kunnen u de moed ontnemen om door te gaan. Het brengt uw leven aan het wankelen. Rouwen is iets wat moeilijk is omdat we geneigd zijn om door te gaan met ons leven en niet kunnen stil staan bij het verdriet en de pijn die we ervaren. Dit kan ervoor zorgen dat u de rouwverwerking uitstelt en er geen hulp bij vraagt maar vaak dringt de pijn en het verdriet zich dan later opnieuw aan u op. Het verwerken van rouw vraagt tijd en ruimte om stil te staan bij uw verlies en hulp daarbij kan dan nodig zijn.

Rouwverwerking vraagt ruimte en tijd om te beseffen dat u iets of iemand bent verloren. Iets wat belangrijk voor u was in u leven en iets wat niet meer zal terugkomen.

“Rouwverwerking is een pijnlijk proces omdat wordt stil gestaan bij een verlies dat niet opgelost kan worden.”

 

Wel is het belangrijk om het niet weg te stoppen maar stil te staan en aan de slag te gaan met uw rouwverwerking. Hulp bij rouwverwerking is hierin mogelijk.  Maak een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om uzelf te laten informeren en beslis later of verder wilt met ondersteuning vanuit Bloei Psychosociale Hulpverlening.

Graag wil ik naast u komen staan en u ondersteunen in deze moeilijke periode.