Stress verminderen

We groeien op in een maatschappij die veel van ons vraagt. Een maatschappij die mensen stimuleert om perfectie na te streven. Een perfecte baan, relatie, goede opleiding, etc. Veel mensen lopen er tegen aan dat dit steeds opnieuw van hen vraagt om voorbij hun grenzen te gaan en dit geeft veel stress. Klachten als faalangst, burn-out of angst voor afwijzing kunnen hier een gevolg van zijn.

 

Stress verminderen, waar begint u? Misschien hebt u wel het gevoel dat u overspoeld wordt en dan is het een fijn idee om te bedenken dat stress verminderen ook voor u mogelijk is. Stress verminderen is niet altijd even gemakkelijk omdat we zoveel dingen leuk en belangrijk vinden en de maatschappij ons ook een ideaalbeeld voorhoudt.

Stress verminderen vraagt om prioriteiten stellen.

Soms is het ook nodig om te ontdekken waar uw grenzen liggen en deze daarna te stellen. Om te voorkomen dat klachten die hieruit voortkomen verergeren is het ook goed om de stress niet te ver te laten oplopen. Vindt u het fijn om hier even een keer samen naar te kijken? Neem vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Stress verminderen is ook voor u mogelijk. Mag ik u hierin ondersteunen?