Omgaan met verlies

SCHIP-aanpak

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met verliezen. Kinderen, jongeren en ouderen. Verlies gaat aan niemand voorbij. Verlies is er in velerlei vormen. Verliezen door de dood, verhuizen, echtscheiding, verlies van vriendschap, de ander die je niet meer kunt bereiken, gezondheid, een baan, je ideaal, je vertrouwde basis, je land van herkomst, verdriet omdat wat niet was, niet is en (misschien) nooit zal komen (vb. kinderloosheid/partnerrelatie).

 

 

Omgaan met verlies vraagt veel van de persoon die het betreft, maar ook van de omgeving. Als iemand uit uw naaste omgeving een verlies lijdt is het vaak ook voor de omgeving een zoektocht naar hoe zij hiermee om kunnen gaan. Vaak vinden mensen dit moeilijk omdat ze niet weten hoe ze kunnen omgaan met het verlies.

Een verlieservaring zorgt ervoor dat je een nieuwe balans in je leven moet gaan zoeken. Eerst zal er ruimte moeten komen om te kunnen rouwen zodat er ruimte komt voor acceptatie. Daarna kan er gezocht worden naar een nieuwe balans voor uzelf in contact met uw omgeving.

“Omgaan met een verlies vraagt ruimte en tijd.”

 

Het kan niet opgelost worden, u zult moeten leren hoe u hiermee kunt omgaan. Merkt u dat u ondersteuning kunt gebruiken bij het omgaan met het verlies waar u mee te maken heeft gehad? Ik wil graag naast u staan en u ondersteunen in deze zoektocht.

Neemt u gerust contact op om een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.